Şahsuvaroğlu'ndan Teşvik ve Sanayileşme Vurgusu

Erzurum Erkon Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, Erzurum’da gerçekleştirdikleri temasların ardından kentin gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ulaşım, yatırım, turizm ve tanıtım başlıklarında aktif bir lobi sürecine girdiklerini belirten Şahsuvaroğlu, hızlı tren projesinin planlara alındığını ve bütçelendirildiğini ifade etti. Hattın Kars’a kadar uzanacağının teyit edildiğini aktaran Şahsuvaroğlu, projenin tamamlanma tarihinin öne çekilmesinin Erzurum turizmi açısından önemli kazanımlar sağlayacağını dile getirdi.
Yatırım ve Teşvik Vurgusu
Hilton Garden Inn Erzurum’da yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Şahsuvaroğlu, yeni yönetim olarak görev süresince hayata geçirmeyi planladıkları projeleri paylaştı. İstanbul’daki iş insanlarını Erzurum’a davet etmeyi planladıklarını belirten Şahsuvaroğlu, Organize Sanayi Bölgeleri’nde uygulanan 6. Bölge teşviklerinin yatırımcı açısından kritik önemde olduğunu söyledi.
Teşviklerin her yıl uzatılıp uzatılmayacağına dair belirsizliğin yatırımcıda tereddüt oluşturduğunu kaydeden Şahsuvaroğlu, uzun vadeli yatırım planları için güven ortamının sağlanması gerektiğini vurguladı. Erzurum’un sanayileşmesi ve göçün yavaşlatılması için teşviklerin sürdürülebilirliğinin önemine dikkat çekti.
Gastronomi ve Tanıtım Festivali Hedefi
Erzurum’da kapsamlı bir gastronomi ve tanıtım festivali düzenleme hedeflerinin bulunduğunu belirten Şahsuvaroğlu, Gaziantep’te gerçekleştirilen gastronomi etkinlikleri ile Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nı örnek gösterdi. Büyük organizasyonların zaman içinde geliştiğini ifade eden Şahsuvaroğlu, Erzurum’un da bu dönüşümü başarabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Geçmişte merhum sanatçı İbrahim Erkal öncülüğünde düzenlenen ve çok sayıda ünlü ismin katıldığı festival organizasyonunu hatırlatan Şahsuvaroğlu, o dönemde şehirde güçlü bir tanıtım hareketi oluştuğunu belirtti. Söz konusu organizasyonun hamiliğini üstlenen Polat Otelleri’nin merhum sahibi İbrahim Polat’ı da anan Şahsuvaroğlu, benzer bir organizasyonu yeniden hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Planlanan etkinlik için 29 Ekim – 10 Kasım tarih aralığında çalışmalar yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.
“Tanıtımı Erzurum’da Yapmalıyız”
Şahsuvaroğlu, Erzurum’un tanıtımının yalnızca İstanbul merkezli etkinliklerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, dikkat çekici organizasyonların doğrudan Erzurum’da gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Şehirle bağı bulunan yazar, sanatçı, sporcu ve kanaat önderlerinin iletişim ağlarının tanıtım sürecinde aktif rol almasının önemine değindi.
Tanıtım çalışmalarında geniş kitleleri harekete geçirebilecek güçlü isimlere ihtiyaç olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, geçmişte yakalanan etkiyi yeniden oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Yatırım Girişim Grubu Önerisi
Toplantılarda gündeme gelen “Erzurum Yatırım Girişim Grubu” fikrine de değinen Şahsuvaroğlu, iş insanlarının ortak projeler geliştirebileceği bir yapının kurulmasının sanayileşme sürecine katkı sağlayacağını söyledi.
Siyaset Üstü Vurgu
ERKON’un siyasi konumuna ilişkin soruları da yanıtlayan Şahsuvaroğlu, kurumun herhangi bir siyasi partiye angaje olmayacağını ancak kamu otoriteleriyle iş birliği içinde çalışacağını ifade etti. Ülke yönetiminde bulunan Cumhur İttifakı ile iletişim kurmanın doğal olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, gerektiğinde farklı siyasi partilerle de temas halinde olunabileceğini söyledi.
Gelecekte adaylık düşüncesi olup olmadığına ilişkin soruya ise Şahsuvaroğlu, herhangi bir seçim için adaylık planı bulunmadığını ve siyasetle ilgili kişisel bir hedef taşımadığını açıkladı.
Mavi Yıldırım