Tebrizli tiyatrocular Erzurum'da Sahne Aldı

'Tebriz Kültür ve Sanat Haftası' nedeniyle Erzurum'da düzenlenen etkinlikte Azeri sanatçılar, 'sabit tiyatro' oynadı.


Tebrizli tiyatrocular Erzurum'da Sahne Aldı

Tebriz Kültür ve Sanat Haftası' nedeniyle Erzurum'da düzenlenen etkinlikte Azeri sanatçılar, 'sabit tiyatro' oynadı.

Erzurum ve kardeş Tebriz Belediyelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Erzurum'a gelen Tebrizli yönetmen Mehmet Rıza Tellahiyan'in tasarımında rol alan tiyatro sanatçıları Emirali Haydarzade, Vahit Seyidan, Behran Babayi, fuayede açtıkları sabit tiyatro ile sanatseverleri şaşırttı. Salonun ortasına konulan bir top arabasının çevresinde altın sarısı renge boyalı canlı heykeller, müzik ve efekt eşliğinde hareket edince önce çocuklar ve kadınlar ürktü. Tahta tüfeklerle savaş sahnesini canlandıran heykellerin hareket ettiğini gören sanatseverler, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Azeri ses ve saz sanatçılarının katıldığı konser ise izleyenleri etkiledi.

Erzurum ve Tebriz'in iki kardeş şehir olduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Erzurum ve Tebriz, köklü medeniyetlere sahip iki kardeş şehirdir. İki güzide kentimiz, kültür bakımından da ortak değerleri barındırır. Bu ortak değerlerin özünde sevgi, kültürel birliktelik, milli ruh, tek millet iki devlet olgusu ve kardeşlik köprüsü vardır. Doğu Azerbaycan eyaletinin başkenti Tebriz, şairlere ilham kaynağı olan bir kenttir. Haydar Baba dizelerinin sahibi Şehriyar'ı bağrında yetiştiren bu aziz vilayetle olan bağımız asırlar öncesine dayanır.Tebriz ve Erzurum halkının kültürleri çok yakın benzerlikleri barındırır" diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ise kardeş kent olan Erzurum'da 'Tebriz Kültür ve Sanat Haftası' nedeniyle etkinlikler düzenlemekten mutlu olduklarını bildirdi.

Etkinliği Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tebriz Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murtaza Abdar, İran Almanya'nın Erzurum Fahri Konsolosu Dr. Yılmaz Kuşkay, Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İl Müftüsü Hasan Çınar, TRT İl Müdürü Salih Lütfi Şengül, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, vatandaşlar ilgi ile izledi.