AK PARTİ PALANDÖKEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN ANLAMLI MESAJ

AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastalara aşure ikramında bulundu.


AK PARTİ PALANDÖKEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN ANLAMLI MESAJ

AK Parti İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ile ilçe ve gençlik kolları yöneticileri, Muharrem Ayı nedeniyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Hastane yönetimi tarafından sağlıkları da dikkate alınarak daha önceden belirlenen hastalara aşure dağıtıldı. İlçe Başkanı Ömeroğlu,  “AK Parti İlçe teşkilatı ve gençlik kolları ile her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure gününü bu yılda  gerçekleştirdik.” dedi.

AK Parti’nin kuruluşundan bu güne kadar, geleneksel olarak sürdürülen Aşure dağıtımının Muharrem Ayı’nın önemine de dikkat çeken Başkan Haktan Ömeroğlu, Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan ayrı bir önem taşıyan Muharrem ayında, bereketin, dostluğun ve paylaşımın simgesi olan aşure, hemen hemen her evde pişiriliyor. Aşure, Hz. Hüseyin'in şehit edilmesiyle de üzüntülü bir güne ama sonunda da birlik ve beraberliğin tüm dünyaya yapılması adına güzel bir geleneğimiz. AK Parti İlçe Başkanlığı olarak aşurenin daha çok yaygınlaşması, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, hediyeleşmenin daha verimli hale gelmesi adına her yıl bu tür etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bu yıl da hastalarımıza hem Allah’tan hayırlı şifalar dilemek hem onların dualarını almak için böyle bir uygulama yaptık. Bu Muharrem Ayında bütün müslümanlara düşen önemli görevlerden biri; bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır. Ümit ederim ki, bu ay kardeşliklerin pekişmesine, dostlukların artmasına vesile olur. Bu ülke hepimizin ve bu Vatan toprakları üzerinde kardeşçe ve birlik içinde yaşamak için gayret etmeliyiz. Ayrıca, İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada ki kavgaların savaşların biran önce sona ererek barış, sevgi kardeşlik içerisinde bir dünya düzeni kurulmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.