SMS İle Hakarete Bin 500 TL Ceza

"Münafıklar, Şeytanın Firavunları" yazarak mesaj gönderen İ.A. tutuksuz yargılandığı mahkeme'de "Onur, Şeref ve Saygınlığının rencide etmek" suçundan Bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.


SMS İle Hakarete Bin 500 TL Ceza

Erzurum'da alacak verecek meselesi yüzünden yakın arkadaşı M.T.'ye, cep telefonundan hakaret içerici "Münafıklar, Şeytanın Firavunları" yazarak mesaj gönderen İ.A. tutuksuz yargılandığı mahkeme'de "Onur, Şeref ve Saygınlığının rencide etmek" suçundan Bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı.

HAKARET İÇERİKLİ MESAJ GÖNDERDİ, ŞİKAYETÇİ OLDU

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, özel bir şirkette çalışan işçi İ.A. alacak verecek meselsi yüzünden yakın arkadaşı M.T. ile tartıştı. Telefonuma bir süre konuştuktan sonra, arkadaşı M.T.'ye, "Münafıklar, Şeytanın firavunları" yazarak cep telefonundan gönderdiği mesajla hakaret etti. M.T.'nin şikayetçi olması üzerine İ.A. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

"SİNİRLENDİM, MESAJ ATTIM"

Arkadaşı M.T.'ye hakaret içerikli attığı mesaj nedeniyle özür dileyen İ.A.,"O gün çok sinirliydim. Bir anda sinirlerime hakim olamadım için mesaj attım. Özür dilerim" dedi.

HAKARETE BİN 500 TL ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, "Münafıklar, Şeytanın firavunları" sözünü onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde hakaret sözleri kabul edilerek cezalandırmaya hükmedilmiştir." Hükmü gerekçesiyle günlüğü 20'şer TL'den olmak üzere Bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, İ.A.'nın sabıkasız oluşunu dikkate alarak, Denetimli Serbestlik Yasası hükümlerine göre, verilen para cezasını 5 yıl süreyle erteledi.