112 Acil'de Simülasyonlu Maketler İle Gerçek Eğitim


112 Acil'de Simülasyonlu Maketler İle Gerçek Eğitim

112 Acil Tıp Merkezinde Simülasyonlu maketlerle yapılan eğitimler gerçeği aratmıyor. Tıp Teknisyenlerine teknolojinin son ürünü maketlerle uygulama dersleri verilerek deneyimleri artırılıyor.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Merkezi hizmetlerinin ve kış hazırlıklarını yerinde incelemek üzere İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir ile çağrı merkezi doktor ve acil çağrı merkezi personellerinden merkez ile ilgili bilgiler aldı.
112 Acil çağrı merkezine gelen çağrıları alan personelle bir süre sohbet eden Vali Altıparmak, ambulansların şehir içi ve ilçelerindeki seyirlerinin takip edildiği güzergahları elektronik ekrandan bir süre takip etti. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik’ten 112 çağrı merkezindeki uygulamalar hakkında bilgiler alan Vali Altıparmak, çağrı merkezi eğitim salonunda bilgisayarlı maketler üzerinde verilen eğitimi de bir süre izledi.
Vali Altıparmak, eğitim alan toplam 25 acil tıp teknisyeni ve ambulans sürücüsü ile sohbet edip mesleki yaşamlarında karşılaştıkları sorunları dinledi. Görevlerinin amacının insan hayatı olduğu için karşılaşılan sorunlarında son derece zor olduğunu belirten Vali Altıparmak, “kendinizi karşınızdaki insanların yerine koyun ve empati yapın. Onların sağlığının sizin için önemli olduğunu hissettirin. Sizler işinizi iyi yapın ve işinize odaklanın. Bizler sizlerin haklı olduğunuz tüm konularda arkanızdayız, bunu unutmayın” diye konuştu.
SİMÜLASYONLU MAKETLER İLE GERÇEK EĞİTİM
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 112 Çağrı Merkezi’nin tüm birimlerini gezerek burada görev yapan personelle görüştü ve çalışmaları bir süre izledi. Acil Çağrı İstasyonu’na gelen çağrıları bir süre dinleyen Vali Altıparmak, acil tıp teknisyeni, paramedik ve hekimlerin eğitim aldığı maketleri ve soluk borusu açma, kalbi durmuş kişiyi canlandırma, solunum güçlüğü çeken, kalp krizi geçiren acil hastalıkların bilgisayar ortamında simüle edildiği eğitim materyallerini inceledi.
Kış hazırlıklarını tamamladıklarını ve 112 ekiplerinin her türlü zorlu kış şartlarına karşı araç ve ekipmanlarının hazır olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Erzurum 112 Acil Komuta Merkezine bağlı karasal ambulanslar, paletli ve snowtrack ambulans ve obez ambulansları hakkında da Vali Altıparmak’a bilgiler verdi.
Sağlık alanında yapılan proje ve çalışmaların her zaman yanında olduklarını yakinen takip ettiklerini belirten Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum’un sağlık alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu, uygulanan bu temel ve pratik eğitimlerin insan hayatına verilen önemin bir kanıtı olduğunu söyleyerek yapılan başarılı ve güzel çalışmalardan dolayı herkese teşekkür etti.