Siyasetçi Şevki Yılmaz Erzurumlularla Buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen Şevki Yılmaz, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbet programına katıldı.


Siyasetçi Şevki Yılmaz Erzurumlularla Buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar ve diğer yetkililerin katıldığı etkinlikte ünlü siyasetçi Şevki Yılmaz, Erzurum’un İslam’ın mübarek beldelerinden biri olduğunu söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu organizasyon için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız, eskimez dostum ve arkadaşım Mehmet Sekmen kardeşimiz, değerli yönetim ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok önemli günlerden geçiyoruz. Cenab-ı Hak Erzurum’umuzu, ülkemizi ve bütün Müslüman halkı, ülkelerin sinsi oyun, tuzak ve şerlerinden emin eylesin. Müslümanlar olarak bugünün kıymetini bilmek ve bugünlere şükür etmek için geçmişimizi çok iyi bilmek lazım. Türkiye neredeydi nereye geldi. Hep beraber bu ülkeyi nereye ulaştırmamız gerekir işte bugün ki sohbetimizin ana mevzusu budur. Allah’ın insan oğluna verdiği en büyük mülk; arazileriniz, tarlalarınız apartmanlarımız değil en büyük mülk vatandır. Ne dinsiz devlet yaşayabilir ne de devletsiz din yaşayabilir. En kötü iktidar iktidarsızlıktan iyidir, en kötü devlet devletsizlikten iyidir. Bugün Irak halkı bu acı gerçeği yaşamaktadır."
"Türkiye, İslam aleminin son ümididir"
Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin İslam aleminin son ümidi olduğunu ifade etti. Yılmaz, şöyle konuştu:
"Irak halkı herkes kendi ipini çekti. ’Benim partim, benim mezhebim, benim ırkım’ dedi. Bugün öyle bir noktaya geldi ki meşhur zalim Saddam’ı bile özler hale geldi. Şuanda Irak’taki gibi aynı acıyı Suriyeliler yaşıyor. Bugün Suriye halkı o zalim hain yezid Esat’ın dönemlerini bile özler hale geldi. İstikrar adına yeryüzü siyonizmi Müslüman ülkelerde huzur, kardeşlik, barış, sevgi ve merhameti yok etmek için oraları, o güzel toprakları elimizden almak için büyük oyunların peşindeler. Onun için Türkiye, bütün İslam aleminin son ümidi bir ülkedir." Sohbet programının sonunda Şevki Yılmaz’a günün anısına çeşitli hediyeler verildi.