Doğu'da 1788 Köy Yolu Kapalı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 1788 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesilirken Erzincan ile Kars'ın Sarıkamış ve Susuz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.


Doğu'da 1788 Köy Yolu Kapalı

Erzurum'da saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına dün gece yarısına doğru etkisini kaybederken yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken ulaşımda aksamalar görüldü. Tipi, kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu Erzurum-Bingöl, Erzurum- Bayburt arasındaki Kop Geçidi ile Erzurum- Rize arasında Ovit geçidinde iki günden beri ulaşım yapılamıyor. Erzincan'da Tercan ilçesi dışında Kars'ın Sarıkamış, Susuz ilçeleri ile köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime bugün ara verildi.

Kar yağışı tipi nedeniyle Erzurum'da 816, Erzincan'da 418, Ağrı'da 224, Muş'ta 213, Ardahan'da 84, Kars'ta 33 olmak üzere toplam 1788 köy yolunun merkezlerle bağlantısı dünden beri yapılamıyor. Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri köy yollarını yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü fırtına ve kar yağışının aralıklarla etkili olacağını belirterek ilgililerin ve halkın dikkatli olmalarını istedi. Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 20, Ardahan'da 15, Erzurum ve Erzincan'da 10, Kars'ta 4 santim olarak ölçüldü. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Palandöken'de 50, Konaklı ve Sarıkamış'ta 40 santimetreye ulaştı. 

AFAD VE UMKE'NİN TİPİ MESAİSİ 

Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan-Göle karayollarında dün etkili olan şiddetli tipi Afet ve Acil Durum (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerine tipi mesaisi yaptırdı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda araç kayarak şarampole yuvarlandı. Yolda mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için ekipler seferler oldu. Ambulanslar yaralı taşırken, karayolları ekipleri de gece-gündüz kar ve tipide çalışma yaptı. Yollarda kalan ve donma tehlikesi geçiren vatandaşlar UMKE araçlarına alınarak ambulanslarla hastanelere nakli sağlandı. Kars'ın Digor ilçesi yakınındaki Hanlar geçidinde yolda kalanları kurtarmaya giden AFAD ekibinin aracı kaza yaptı. Sarampole kayan AFAD aracı, diğer ekipler tarafından kurtarıldı.