Benzin İstasyonlarında Yapılan Büyük Vurgun Ortaya Çıkarıldı

Vergi yüzünden dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan vatandaş bir kazık da pompadan yiyor. Türkiye'deki yüzlerce istasyonda eksik akaryakıt satıldığı tespit edildi.


Benzin İstasyonlarında Yapılan Büyük Vurgun Ortaya Çıkarıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde 655 benzin pompasının araç depolarına hava bastığı belirlendi.

YÜZDE 62'Sİ VERGİ

Pompa sayaçlarıyla oynayan istasyon sahipleri, araçlara sayaçta görünen litreden daha az akaryakıt dolduruyor. 100 liralık benzinde 62 lira vergi ödeyen vatandaş az yakıta çok para ödemek zorunda kalıyor.

POMPA KAZIĞI

Ham petrolün varil fiyatı 50 doların altına inmesine rağmen vergiler nedeniyle deposunda ciddi fark yaşamayan vatandaş bir kazık da benzin pompasından yemiş oluyor.

Bakanlık müfettişlerinin geçtiğimiz yıllarda 2 bin benzin pompası sayaçta yazılandan düşük akaryakıt verildiği tespitinin ardından bu yıl da incelemeler yapıldı. Vatandaşın şikayetine rağmen 'pompada hile' cambazlığı sıfırlanamadı.

DENETİMLER YETERSİZ

Denetimlerde, 655 pompanın makinede yazandan düşük akaryakıt verdiği belirlendi. Vatandaşın belini büken benzin fiyatlarına bir de ayarsız pompaların eklenmesi üzerine bakanlığın denetimlerinin yetersiz ya da etkisiz olduğu şikayeti Başbakanlığa ulaştı. 225 pompada ise aksaklıklar yaşandığı belirlendi.

PETROL 50 DOLARIN ALTINDA

Petrol fiyatlarında fren tutmuyor. Brent petrolün fiyatı dün 50 doların altına da inerek 49.90 dolar seviyesini gördü. Brent petrol 6 yıl aradan sonra ilk kez 50 doların altına inmiş oldu. Geçen haziran ayında petrolün varil fiyatı 115 dolar seviyesindeydi. Son 6 ayda piyasalarda petrol fiyatları yüzde 50'den fazla düştü. Son 6 ayda gerçekleşen yüzde 50'nin üzerindeki düşüş ise 2008 yılından bu yana petrolün en sert düşüşünün görülmesine yol açtı.