Figen Yüksekdağ'dan skandal sözler: PYD terör örgütü değildir

Daha önce ‘Sırtımızı YPG VE PYD’ye yaslıyoruz’ diye açıklama HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'da yine terör örgütü PYD'yi savundu.


Figen Yüksekdağ'dan skandal sözler: PYD terör örgütü değildir

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,"Bu zamana kadar Türkiye halklarına hiçbir zararı dokunmadığı gibi Türkiye halklarını, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'iyle savunan, koruyan, yani bu iktidarın yapmadığı şeyi yapan PYD'yi terör örgütü ilan eden ve Suriye, Rojava halkına savaş ilan eden bir siyasi iktidarla yüz yüzeyiz" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesince İpekyolu Caddesi'nde yaptırılan "Dilek Doğan Parkı"nın açılış törenine katılan Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, parkın kadınlar için özgürlük alanı olacağını belirtti.

Yüksekdağ, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin de "Halkımızı sokakta bırakanlar, halkımızı baskı ve şiddet ile sınamaya çalışanlardan hesap soracağız" diye konuştu.

SIRTINI DAYADIĞI PYD'Yİ SAVUNDU

Daha sonra İpekyolu Belediyesinin toplu açılış törenine katılan Yüksekdağ, buradaki konuşmasında da PYD'yi savunarak, şunları söyledi:

"YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

"Bu zamana kadar Türkiye halklarına hiçbir zararı dokunmadığı gibi Türkiye halklarını, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'iyle savunan, koruyan, yani bu iktidarın yapmadığı şeyi yapan PYD'yi terör örgütü ilan eden ve Suriye, Rojava halkına savaş ilan eden bir siyasi iktidarla yüz yüzeyiz. Bugün bizleri bir kere daha Rojava'da savaşla tehdit ediyorlar. Bir kere daha Kobane ve Rojava'yı düşürmekle tehdit ediyorlar. Biz Kobane düştü düşecek diyenlere cevabımızı verdik. Gerekirse yine veririz."

Bu arada, Uluslararası Af Örgütü tarafından bir süre önce yayımlanan "Gidecek yerimiz yok" başlıklı raporda, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile askeri kanadı YPG'nin ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale getirdiği, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal ettiği ve savaş suçu işlediği bildirilmişti.