Türkiye adeta ahlaksız dizi belasıyla boğuşuyor
Mehmet Nuri ALİM

Mehmet Nuri ALİM

Türkiye adeta ahlaksız dizi belasıyla boğuşuyor

17 Şubat 2016 - 10:52

Türkiye adeta ahlaksız dizi belasıyla boğuşuyor

Bir Çok TV Kanalları ahlaksız dizi çöplüğüne dönmüş durumda! Millet olarak dizileri kaçırmamak için işimizden bile taviz verir duruma gelmişiz. Çünkü tabiri caiz ise; dizi manyağı olmuşuz.

Bu dizilerin çoğunluğun konusu başta ahlaksızlık olmak üzere gayri meşru hayatı tetikleme, kin nefret, şiddet içeriyor.

 Bu diziler yıllardan beri hayatımızda var bundan birkaç sene öncesiydi, sözüm ona bir kanalda oynanan dizide, kadının oğlu çok hasta ve acil 150.000 dolara ihtiyaç var. Patrondan istiyor ve patron ona ahlaksız bir teklifte bulunuyor para karşılığında. Kadın ilk başta çok kızıyor ama oğlunun hasta halleri adamın teklifini kabul etmesine sebep oluyor. Dizide bunu öyle bir sunmuşlar, izleyiciye öyle bir anlatmışlar ki, hemen herkes kadının yaptığı bu davranışı doğru buluyor. "Ama ne yapsın kadın, çocuğu hasta" deniyor. Zihinlerimizin kirlenmişliğine bir bakar mısınız? Nasıl olurda para karşılığında böyle ahlaksızca bir teklifi, sebebi her ne olursa olsun, meşru kılar bir kafaya sahip olabiliriz.  

 Bu da toplumun Hak üzere doğup, batıl üzere yaşamasına ve batıl üzere ölmesine neden oluyor.  Çünkü Resulullah (as)’ın da dediği gibi nasıl yaşarsak öyle öleceğiz ve nasıl öldüysek öyle dirileceğiz…

Diğer taraftan baktığımızda KADIN – ERKEK ilişkilerini konu edinen dizilerde nikahsız birliktelikler gençlerin tamamen  erozyona uğratılmakta,. Bu tür dizileri seyredip etkilenen bireyler evlenip tekrar boşanma ve yeniden evlenmeyi çok kolay ve sıradan bir durum olduğunu göstermekte.

Gayri İslami ve gayri ahlaki olan bu diziler, ne yazık ki geleceğimiz olan gençlerimizin imanlarını çalmakla kalmayıp,  bununla beraber onları hazin bir sona doğru sürüklemektedir. 

 Yaşadığımız toplumun ahlaksız dizilerle kandırıldığını kanıtlamak için sadece birkaç örnek daha vermek gerekirse;

Tecavüz sahneleri masum bir kaçamak veya gizli bir buluşma/kavuşma olarak gösteriliyor. Ayrıca gayri meşru ilişkiler, alkol, aşırı açık giyinme, evlilik öncesi ve evlilik sonrası ilişkiler, evlenmeden çocuk sahibi olma, normalleştiriliyor. Kısacası her dizi de bir gayri meşru çocuk var ve her aile bunu iyi veya kötü bir şekilde kabul ediyor! Her dizi de alkol başrollerde, mutlu olduklarında veya üzüldüklerinde içki içilir ve hiçbir şey olmazsa yine mutlaka içki içilir! Ve yine bu edepsiz dizilerde, evlenmeden önce gençlerin ilişki yaşamaları gayet doğal! Evlenmeden önce hamile kalıp sonra ayrılmak da doğal bir davranış olarak gösterilmekte! Yani özetle, İslam’ın haram kabul ettiğini helalleştirmek ve yine bu edepsizlikleri topluma seyrettirip, bu ahlaksızlıkları zihinlerde normalleştirmeye çalışıyorlar.

Bir dizide işlenen konu Sözde bir köy ağası olan ‘Kendal ağa’ kardeşini suda boğarak öldürüyor, rüşvet ve torpil ile adaleti ve kanun adamlarını kandırıyor ve yanıltıyor… İki eşi olduğu halde üçüncü bir kadından nikâh dışı çocuk peydahlıyor… Dizide ağanın yeğeni olan lise öğrencisi kız, çocuk düşürüyor ve daha nice rezillikler hepsi üst üste

Ve birde Güneşin kızları var, dul bir erkekle kadının evlenmesi sonucu evlendiği erkeğin kardeşi yengesine aşık oluyor,  üvey kardeşler bir birilerine aşık oluyor ve cinsel ilişki yaşamaya başlıyorlar, derken rezillik diz boyu ahlaksızlık almış başını gidiyor

Unutmadan bir de kertenkele dizisinde baş rolü oynayan kişinin imam olduğunu ve her türlü ahlaksızlık, hırsızlık var

Dizide Din Görevlileri ve milletin hassasiyetlerini ayaklarına altına alınmış olup  Milletimizin namaz kıldığı bir camide dini değerlerimizle alay etmekte, Bir imamı toplum nezdinde küçük düşürmeye yönelik mesajlar vermekle kalmayıp aynı zamanda bir imamın hırsızlık ahlaksızlık ve şirreti uyguladığını görmekteyiz.

Türkiye adeta ahlaksız dizi belasıyla boğuşuyor. Değerlerimizi yozlaştıran, geleneklerimizi sulandıran, kötü örnekleri her gün evlerimize taşıyan dizilerden ne zaman vazgeçeceğiz?

Bu yazı 1727 defa okunmuştur .

Son Yazılar