Kahramanmaraş’ta, 5 günlükken darp edildiği ve bu nedenle bedensel ve zihinsel engelli kaldığı öne sürülen Deniz Esin Bozoklar davasında yeni bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili yargılanan hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
Olay, 26 Mayıs 2021 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Sema ve Abdullah Bozoklar çiftinin düşük kilolu olarak dünyaya gelen bebekleri Deniz Esin Bozoklar, kuvözde tedavi altına alındı. İddiaya göre, bebek 5 günlükken görevli hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık tarafından darp edildi.
Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan olayda, Bağrıyanık’ın kan alma işlemi sırasında ağlayan bebeğin başına defalarca vurduğu ve bacaklarını sıktığı öne sürüldü. Olay, başka bir hemşirenin bebeğin bacağındaki şişliği fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Durumun hastane yönetimine bildirilmesiyle güvenlik kamerası kayıtları incelendi ve darp iddiası tespit edildi.
Olayın ardından Hazel Dırık Bağrıyanık’ın görevine son verilirken, Kahramanmaraş İl İdare Kurulu da yargılanmasına izin verdi. Hemşire hakkında “kasten yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanık Bağrıyanık duruşmada hazır bulunmadı. Ailenin avukatı Sait Bolat, şiddet anlarına ait görüntülerin dava dosyasına girdiğini belirterek sanığın tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme, Hazel Dırık Bağrıyanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek duruşmayı 19 Şubat tarihine erteledi.
Mavi Yıldırım



YORUMLAR