Trabzon’da Tehlikeli Gerginlik!

Trabzon'da Tehlikeli Gerginlik!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da sendika ve siyasi partilerin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

01 Mayıs 2015 - 17:16

Kutlamalara katılmak isteyen HDP’li grup ile çevrede toplanan gençler arasında başlayan sözlü tartışma, kavgaya dönüştü. Saldırıya uğrayan ve bayrakları yakılan HDP’lileri polis otobüslerle bölgeden uzaklaştırdı.

Etkinlik, Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan grupların Atatürk Alanı’na kadar yürüyüşü ile başladı. Ancak çevrede toplanan bir grup genç HDP’lilerin de etkinliğe katılmak istemesine tepki gösterdi. Protestocu grup Türk Bayrağı açtı, ’Burası Trabzon, buradan çıkış yok’, ’Trabzon’da HDP istemiyoruz’ sloganları attı. HDP’lilerin gruba sözlü sataşması olayları daha da büyüttü. HDP’li gruba saldırmak isteyen gençleri polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.
Ancak HDP’lilerin tepkilere rağmen yürüyüşte ısrar etmesi üzerine öfkeli kalabalık polis barikatlarını da aşarak saldırıp taş attı. Ne Mutlu Türk’üm diyene’ sloganları atan gençler HDP’nin parti bayraklarını yakarak tepkilerini sürdürdü. Yaklaşık 50 HDP’li, polis ekiplerince otobüse bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Yaşanan gerginlik sırasında başına taş isabet etmesi sonucu gazeteci Levent Tan yaralandı. 

Bu haber 1244 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BAŞKAN ALİM' İN DAYI ACISI
BAŞKAN ALİM' İN DAYI ACISI
Alvarlı Efe Hazretleri Anıldı
Alvarlı Efe Hazretleri Anıldı