ERZURUM'DA ÜMİTLER KELEBEKLER KADAR YAŞAR
Mehmet Nuri ALİM

Mehmet Nuri ALİM

ERZURUM'DA ÜMİTLER KELEBEKLER KADAR YAŞAR

07 Kasım 2014 - 11:33 - Güncelleme: 07 Kasım 2014 - 12:43

"Sizi bilmem ama ben; Pişmanlık duyan, utanabilen insanları seviyorum. Pişkinlik ne kadar ucuzsa, utanç o kadar değerlidir çünkü!”
Değerli köşe okurları, bugünkü, konum Erzurum’a neden yatırımcı gelmiyor, yatırım için geldiler de yardımcımı olmadık, geldi de elimizden gelen her türlü desteği vermedik mi diyenleredir.
Bu makalemi yazmadan önce çok düşündüm yazsam mı, yazmasam mı diye!
Ama İslamiyet bütün insanlığa karşı şöyle seslenmektedir: ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir.’ Ve Kur’an insanlığa şu hakikati tavsiye eylemektedir: ‘164. İçlerinden bir topluluk: "Allah'ın helâk edeceği yahut şiddetli bir şekilde azap edeceği bir kavme ne diye öğüt veriyorsunuz?" dedi.
Evet burası Erzurum herkes çıkıp bir takım öğütler veriyor ama arkalarını döndükten sonra herkes verdiği öğütleri, sözleri unutuyor,
İşin diğer bir tarafı hiç kimsenin proje ürettiği yok, herkes birbirinden bir şeyler bekliyor, iş nasıl ki tavan yapıyorsa hemen birileri ya rant için, yada kariyer yapmak için o işin üstüne yatıyor, bu benim diyor.
Tamam be kardeşim senin sen in olsun ben çekiliyorum dediğinde de o projenin devamı gelmiyor, gelmediği gibi de o proje yatıyor.
Şunu bilmemiz gerekiyor ki akıllı insan, insanların aklını kullanan insandır.
Maalesef biz bunu da beceremiyoruz
Gaziantep’ten 1956’lar da Erzurum a gelen bir doktor abimizle tanıştım, ben Atatürk Üniversitesine öğrenci olarak geldim dedi Erzurum da bir organize sanayi bölgesi vardı, Gazi Antep te yoktu, keşke bir Gazi Antep te Erzurum olsa diye düşünüyordum.
Ama buğun Gazi Antep te 11 OSGB kuruldu Erzurum ise hala 1 tane OSGB var dedi, bu aslında düşünecek olursak ilimiz için utanç duyulması gereken bir durum
Muğla da birisi hemşerimiz olan iki iş adamı arkadaşım, su ürünleri üzerine yatırım yapmak istiyorlar, bende yatırımlarını Erzurum da yapmaları için davet ettim.
Yapılacak proje hem Ülkemiz açısından hem ilimiz açısından çok önemli bir proje biraz içeriğini açacak olursak,
Yapılması düşünülen Proje dünyada sadece Belçika da üretim yapıyor ve dünyada söz sahibi. Israil merkezli bir firma olup Belçika da bulunmasının sebebi ise tamamen Belçika’da ki her turlu vergi ve işletme maliyetlerinin çok düşük ve Belçika hükûmetinin söz konusu firmaya her turlu maddi manevi desteği ve AB den yıllık hibeleri söz konusu firmaya halen aktardığı bilinmektedir.
Bu projede Ülkemize olan cari açığın yaklaşık tutarı en az 2 milyar Amerikan dolarıdır. Su Ürünleri sektörü de her geçen yıl ciddi miktarda artmaktadır. Ülkemizde her yıl artan ve artmaya devam edeceği kesin olan su ürünleri içinde üretimi için suyumuz da oldukça yeterli
Özellikle istihdam açısından bir çok insanın ekmek yiyeceği bir kapı olacaktır
Yatırım için gerekli tutarın, Cari açığın onda biri bile olmayan bu projenin yatırım tutarı ile öncelikle ülkemizdeki üreticilerimiz için verimli olacaktır. Ayni zamanda üretilecek ürünler ihracat yapılabilir ve böylece dünyada söz sahibi olunmaması için hiçbir sebep yoktur.
Erzurum ve ülkemiz için hayati önem taşıyan bu projenin hayata geçirilmesi için siyasi ve bürokratik engellerin kalkması için bir takım ön görüşmeler yapılmasına rağmen bir adım bile yaklaşılmaması! bana Konuşunca mangalda kül bırakmıyoruz, ama icraata sıra gelince sus pussssss sözünü hatırlatıyor.
Bu proje açığa çıktığı takdir de birileri bunu kapacak, Erzurum da yer verilmeyerek, Erzincan a kaptırdığımız Dünya göz hastanesinin sonunda benzemez inşallah.
İnşallah Erzurum da ümitler kelebekler kadar yaşar, dedirtmez…

Bu yazı 1871 defa okunmuştur .

Son Yazılar