REDDİ MİRAS..!
AHMET GÖKHAN YAZICI

AHMET GÖKHAN YAZICI

REDDİ MİRAS..!

11 Aralık 2014 - 15:34

Medenileşmek, medeni şuur içerisinde millileşmeyle mümkündür.Milliyetçilik bir millete ait her nevi maddi ve manevi kültürü yaşamak ve geleceğe taşınmasını davranışa dönüştürerek sağlamaktır. Kültür bir milletin çimentosu niteliğindeki temel yapı taşı olup bir milletin medeniyet inşaası ancak kültürel sağlam temeller üzerine inşaa edilebilir.
Dil ve Din bu kültürün vazgeçilmez hayati değerleridir. Türk milletini cihanşumul bir millet haline gelmesini sağlayan Türk Dili ve Kültürünün yanısıra yegane unsurlardan bir diğeri Osmanlıca ve en önemli değerler manzumesi ise İslam dinidir.
Nitekim tarihde Osmanlıca Türklerle özdeşleşmiş, Türkler tarafından konuşlandırılmış ve Türklerin dünyaya kurmaya çalıştığı Türk İslam medeniyetini inşaa etmesinin aracı ve taşıyıcısıdır. 
Geçmişten günümüze ulaşmamızı sağlayan her değer Müslüman Türke aittir ve sahip çıkılmalıdır. Günümüzdeki Milli eğitimde verilmesi öngörülen Osmanlıca ve Din dersleri üzerinden bir tartışma hala daha bilinçsizce devam etmektedir.
Bir dönem yapılan bazı devrim ve inkilaplar bir milleti sadece kökünden, mazisinden, tarihinden ve geçmişde elde edilmiş birikim ve potansiyelinden koparmanın, uzaklaştırmanın ötesine geçememiş olan bu reddi miras psikolojisinin yeniden tezahurüdür.
Ülkücü Türk Milliyetçileride Türk Milletinin varlık ve yükseliş sürecinde hayati öneme sahip bu değerlerin öğrenilmesi,öğretilmesi ve geleceğe taşınması hususunda değerlere yakışır bir duruş sergilemelidir. 
Dünün sözde Atatürkçü, laik, statükocu aslen ise marksizmin, leninizmin, ateizmin sürüngenlerinin çıkarmaya çalıştığı yaygara ise Türk Milletine ait bütün manevi değerlere karşı oluşlarından, dünden bu güne açmış oldukları cephe ve savaştan ibaret olup kesinlikle alet olunmamalıdır.
Modernleşme ve Batılılaşmayı çıplaklık ve ahlaksızlıkla, inançsızlık ve idealsizlikle özdeşleştirip, farklı kültürlerin sülüetine bürünüp,eğitim aracılığı ile Müslüman Türke ait olmayan bir çok değeri milleti asimile etmek ve devşirmek için, inanç ve değerlerinden uzaklaştırıp kendisine tarihine ,değerlerine yabancılaştırmak için, uygulayan,uygulatan insanlara ve zihniyetlere biat edenler. 
Sosyal ve içtimai hayatlarında yaşantıya dönüştürüp benimseyenler.
Müstemleke toplum ve memleket zihniyeti ile yabancı kültürlerin ve dillerin hayranı şahsiyetine bürünenler gaflet ve delalet içerisinde olup Müslüman Türk Milletine ait bütün maddi ve manevi değerler karşısında kaybetmeye mahkumdurlar.

selam-saygı-dua

Ahmet Gökhan Yazıcı

Bu yazı 2133 defa okunmuştur .

Son Yazılar